Nadons

Escola bressol La Plantera de Blanes Escola bressol La Plantera de Blanes
L’escola bressol municipal La Plantera cobreix l’etapa educativa de nens i nenes de 0-12 mesos.
En aquesta etapa és molt importat l’establiment de vincles afectius a través de la relació emocional i afectiva amb l’educadora. Cal tenir en compte que el primer any de vida és el més important i és essencial potenciar el desenvolupament de l’infant dins l’escola bressol.
Uns dels objectius a treballar és atendre les seves necessitats bàsiques, procurant un ambient on gaudeixi de la seguretat i l’estabilitat afectiva necessàries per progressar en el seu desenvolupament.
Partint des de l’inici de l’entrada a l’escola, es treballa:

  1. L’adaptació del nen/na, juntament amb els pares i l’educadora.
  2. L’atenció de les necessitats bàsiques que són: l’alimentació, el canvi de bolquers, la higiene personal i el descans.
  3. El joc, l’eina fonamental per a posteriors aprenentatges.

L’activitat del nadó és essencialment individualitzada. El nen/na, al principi de la seva vida, no té intercomunicació amb el seu grup d’iguals. Un dels objectius de l’educadora és fomentar el desenvolupament social, afectiu i cognitiu de l’infant. Per tant, la presència de la mestra en aquests primers anys és molt important en el sentit de donar seguretat i tranquil·litat per poder créixer emocionalment.
Aquesta etapa considerem determinant per al futur desenvolupament afectiu, social i cognitiu del nen/na i de tot el seu procés d’aprenentatge. Els infants aprenen per imitació i mitjançant l’exploració, la manipulació i l’observació del molts dels aspectes que l’envolten.
Amb el nadó treballem: cançons de falda, panera dels tresors, massatge infantil individualitzat i comencem a identificar-nos.

'
Aquesta web utilitza galetes (cookies) per assegurar d'obtenir la millor experiència al nostre lloc web. Politica de Cookies TANCAR